LIVRARE RAPIDA

RETUR 30 DE ZILE

Marijuana medicinală e legală

Marijuana medicinală e legală în România, dar intri la închisoare dacă o folosești

   Deși legea le permite bolnavilor să se trateze cu canabis, statul pune între ei și sănătatea lor un zid înalt de birocrație și dezinteres.„Când deschideam ochii dimineața, aveam vreo cinșpe-douăzeci de minute la dispoziție, cât să mă spăl pe față și pe dinți, atât mă bucuram de viață. Apoi mă loveau anxietatea și depresia. Dădeau în mine și aia era. Nu puteam să fac altceva decât să dorm și să mă uit la TV. Viața mea era gri.”
   Ăsta e un fragment dintr-o conversație cu un inginer din Timișoara, diagnosticat cu depresie și tulburare anxioasă. Am intrat în legătură cu el când am început să documentez folosirea canabisului în scop medicinal în România, permisă de lege, dar pedepsită de autorități.
   „Când am început să iau extractul de canabis, am simțit că perioada aia de 20 de minute s-a prelungit la o zi întreagă. A funcționat și pentru atacuri de panică, și pentru depresie. Sunt mult mai sociabil, ies în oraș, comunic cu oamenii, mă duc la sală, alerg, îmi văd de hobby-uri”, mi-a spus el.
   Sunt mulți oameni care au descoperit că își pot trata afecțiunile fizice sau psihice cu canabis. Dar ei riscă să intre la pușcărie pentru un tratament care e legal de mult timp în majoritatea țărilor civilizate și în curs de legalizare în aproape toată lumea.
Citește tot articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X