LIVRARE RAPIDA

RETUR 30 DE ZILE

Ce nu știai despre marijuana

Istoria Cannabisului – Trecut vs. Prezent

Istoria plantei de cannabis este o poveste absolut captivantă și complexă. Există două subspecii ale cânepei: sativa, care este utilizată în obținerea fibrelor textile și indica – pentru extragerea marijuanei.

Încă din Antichitate, oamenii foloseau cânepa ca: aditivi în diferite tipuri de mâncare, materie primă pentru producerea încălțămintei, hârtiei și țesăturilor, din care își confecționau haine, elemente decorative și, nu în ultimul rând, utilizau marijuana ca medicament pentru tratarea diferitor boli.

Încă din cele mai vechi timpuri, au fost descoperite zeci de proprietăți ale marijuanei de a dezinfecta și anestezia. Arheologii sunt convinși că cannabisul era bine cunoscut în Europa, înaintea erei noastre.
Se presupune că provine din Asia Centrală, iar de acolo s-ar fi răspândit spre Est: în India și China. Din India, a migrat în Africa de Nord și Spania, de unde, datorită navigatorilor, a ajuns în America.

Conform legendelor, semințele de cannabis, dar și alte substanțe obținute din cânepă, precum marijuana și uleiurile CBD, erau utilizate aproape în toate sferele vieții. Se spune că, în Japonia, cu ajutorul marijuanei, se reuneau cuplurile căsătorite, se alungau spiritele rele și se crea distracție și fericire între căsătoriți. În hinduism această plantă era privită ca un obiect sacru, utilizat pentru iluminarea omului. Iar, în budism, aceasta era folosită, pe scară largă, ca hrană și în scopuri ritualice.

Deși, în prezent este un subiect ce trezește diferite discuții și prejudecăți, marijuana este una dintre cele mai vechi și populare plante, care a reușit să țină pasul cu umanitatea. Nu s-a aflat niciodată pe cale de dispariție, în ciuda măsurilor de distrugere ce s-au manifestat asupra ei și a modificărilor climatice de până acum. Probabil, datorită faptului că este o plantă foarte adaptivă, care poate trece prin secetă, iar datorită formei sale distruge ierburile din jur etc. Din cânepă se poate fabrica cca. 50.000 de produse.

Pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea cânepa încă era folosită în scopuri medicinale și chiar se permitea creșterea acesteia, într-o anumită cantitate, pentru a fi exportată. În al XIX-lea secol această plantă se considera deja ,,otravă”.
Chiar dacă de-a lungul istoriei, predecesorii noștri au avut mai multe tentative de a distruge planta de cannabis, se pare că în secolul al XX-lea, civilizația actuală dorește să-i ofere o nouă ,,șansă la viață”.

Conform ultimelor știri, SUA permite tot în mai multe state legalizarea marijuanei, datorită efectelor sale medicinale benefice asupra organismului uman. Se observă, de asemenea, că tot mai mulți reprezentanți ai civilizației moderne declară deschis necesitatea eliminării pedepselor penale pentru consumul de marijuana.

Câteva produse ce pot fi extrase din planta de cannabis:

Semințe de cannabis – acestea sunt foarte mult apreciate în industria chimică și alimentară. Timp de secole întregi, oamenii produc medicamente din semințele acestei plante, care acționează ca un calmant asupra organismului uman. Sunt utilizate în alimentație, datorită concentrație de vitamine și al altor substanțe nutritive, benefice pentru sistemul imunitar și digestiv, de asemenea sunt utilizate și la fabricarea diverselor produse de îngrijire.

Uleiul CBD – obținut din semințele de cannabis, este utilizat la țigările electronice, cu ajutorul cărora persoanele pot renunța la țigările obișnuite. De asemenea, fiind un antioxidant de înaltă calitate, este recomandat persoanelor ce suferă de insomnii, anxietate, depresie, cancer etc. ( Vezi articolul Beneficiile uleiului CBD)

Marijuana – este o un amestec verde, maro sau gri obținut din planta de cannabis, are aspect de tutun verzui tăiat foarte fin (conform Wikipedia). Aceasta, cât și hașișul conțin THC, principala sursă psihoactivă din această plantă.

Ce se întâmplă în prezent?

Tot mai multe țări își doresc legalizarea marijuanei, în scopuri medicinale și recreaționale, mai ales în America. Spre exemplu, Uniunea Europeană nu oferă detalii despre acest fenomen, dar, totuși se presupune că pedeapsa pentru deținerea acesteia ar putea fi micșorată.

Anumite țări, precum SUA și Uruguay au permis legalizarea consumului de marijuana, iar oamenii de rând își pot cumpără până la orele 22:00 seara o anumită cantitate de marijuana, în scop recreațional sau medicinal. În aceste țări, deși cannabisul este legalizat, totul este foarte bine monitorizat și condiționat.

Produse precum semințele de cânepă sunt permise în alimentație, datorită beneficiilor sale nutriționale, cât și uleiurile CBD, care sunt folosite la tratarea diferitor tipuri de dureri și boli etc.

Autor: Valeria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X